7 Kasım 2010 Pazar

2011 SPRING NEW YORK FASHION WEEK



New York Moda Haftasında 2011 ilkbaharında giyinmemiz gereken tasarımlar eylül ayında görücüye çıktı.

Moda Haftasını sallayanlar arasında Badgley Mischka, ADAM, Derek Lam, Michael Kors, Max Azria, BCBG Max Azria, Anna Sui, DKNY, Donna Karan, Marc by Marc Jacobs, Marchesa, Oscar de la Renta, Diane Von Furstenberg, Alexander Wang, Naheem Khan ve hatta L.A.M.B. en çok dikkat çekenler oldu.

Nedendir bilinmez bahara ağırlıklı olarak ağır renkler hâkim; beyaz, siyah, bej, gri ve kahve…



Fakat bunların yanında renk skalasına eklenecekler arasında bahar ruhuna yakışır renkler olan mavi, narçiçeği, sarı, mor, kırmızı ve yeşiller de olacak.


Sonbaharda başlayan yüksek bel trendi ilkbaharda da devam edeceğe benziyor. Etekler, şortlar, pantolonlar, elbiseler hiçbirinde düşük bele yer yok. Beller yukarı kızlar.

Bu sezon ortalarda işimiz yok. Elbiseler ve etekler ya uzun ya da ultra kısa olacak. Diz üzeri giyinmek isteyenler bu bahar giyinemeyecekler gibi gözüküyor. Yerlerde eteklere Naheem Khan,


Ultra minilere ise BCBG Max Azria göz kırpıyor.
Pantolonların bir kısmı tam bel hizasında başlayarak yere kadar bol devam ediyor. Ayakkabılar özellikle gösterilmiyor. Sanırım önümüzdeki yıl tasarımcılar Natalie Wood’a gönderme yapıyor.


Diğer kısmı ise 1960 modeli yüksek bel, dar paça bilekte biten modellerde oldukça dikkat çekiyor. Bu konudaki ipi ise DKNY göğüslüyor.

Geçen sezon başlayan davetlerde bile şort giyme furyası bu sezon boyları daha da kısalarak bel hizasına çekiliyor.

Bahara yakışır cıvıltılar ise Oscar de la Renta, L.A.M.B ve Anna Sui’den geliyor.


Her baharın olmasa olmazı Trençkotlar ise biraz daha iddialı.


İddialı demişken Marchesa elbiseleri sezona gösterişli bir çizgi çekiyor.
O gösterişi ise çiçekler ve kabarık eteklerle ve asla asaletten ödün vermeyen tasarımlar yapan Oscar de la Renta perçinliyor.

 Bu bahar öne çıkan çizgiler ve tasarımları bunlar olacak. Şimdiden rotanızı belirleyin ki bahar geldiğinde moda neydi, ben ne giyersem trendi yakarım tasasına düşmeden sezonun şıklığını yakalayın.


By Elif Sinem TEZEL

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...