9 Nisan 2010 Cuma

ELBİSE GİYME ADABI...




Kadınların en önemli parçalarından biridir elbiseler. Tek parça olmasının verdiği rahatlık, düğün, cenaze, sokak, işyeri gibi her yerde giyebilme özgürlüğü, inceyseniz dapdar, topluysanız bol kullanabilme seçenekleriyle biz kadınlara ne giyeceğim düşüncesini hafifletir, tek düşüncemizi modeli konusuna yoğunlaştırır elbiselerimiz. Peki, madem onlar bizi rahatlatıyor biz de elbiselerime bir kıyak çekelim ve adabıyla giyinelim.
Tek Omuzlu Elbiseler
Bu tarz elbiseler bütün bakışları omuzda toplar. O nedenle boyun bölgesinde mücevher kullanmamak gerekir bakışların başka yöne kaymasını engellemek için. Eğer omzunuzu beğenmiyorsanız ama yine de giymek istiyorsanız ya da sadece son birkaç yılın trendine uymak isterseniz, fiyonk, gül veya püskül gibi birçok seçenekle farklılaştırabilir ve dikkatleri tek omzunuzda toplarsınız.



Straplez Elbiseler
Son 10 senenin gelinliklerinde en çok gördüğümüz modeldir straplez. Vücutta dikkati çektiği ilk yer boyundur. En kısa boynu bile bir kuğuya dönüştürür. Fakat küçük göğüslülerin tercihi olmamalıdır eh vücudunuzun tahta gibi durmasını istemezsiniz. Yok, illa kullanmak isterseniz de Kate Beckinsale gibi straplezi havalandırarak kullanmalısınız. Mücevherde olabildiğince özgürüz. Boyunda bir kolye ki bunun boyutu tamamen hayal gücünüze ve zevkinize göre değişir. Ya da sadece avize küpelerle renklendirebiliriz elbisenizi.
Midi ve mini boylarda göz yorucu bir şekilde dekolte fazlalığı olduğu için maksi boyda kullanmak ilk tercihiniz olmalıdır.
Askılı Elbiseler
Bu tarz elbiselerin çeşitliliği diğerlerine göre fazla olduğu için seçim şansı en zor elbiselerden biridir. Omuzlarınızı göstermek için boyundan bağlı olanları tercih edin…
Parti kızı olmak isterseniz kısa…

Daha şık ve zarif olmak için uzun boyda kullanabilirsiniz…

Fakat şunu unutmayın, vücudunuzun bütün kıvrımlarını sergileyecek olan midi boyda ve dar olan modellerdir.
Kalın askıları ise V yakalarda, belden aşağısı bol midi modellerde tercih edin ki Jackie Kennedy gibi asaleti yakalayın. Ya da kalın askılı kullanmanız fark yaratmanızı sağlayacaktır.
Kollu Elbiseler
İş yerinde en rahat kullanabileceğiniz elbiselerdir, kollu modeller. Özellikle yarım kollu diz hizasındaki elbiseler iş yeri için zarif ve şık olmanızı sağlar. Boyun ve göğüs bölgesi güvenenler kalp veya kare şeklindeki kollu elbiseleri tercih etmeliler. Karpuz kollu elbiseleri bence çocuklara ve pamuk prenseslere bırakmalıyız. Ne yaparsak yapalım onlar kadar şirin durmayacaktır bizde. Takılarda ise inci en rahat kullanabileceğinizdir bu modellerde… Sizi her şekilde kurtarabilecek ilk seçeneğiniz olmalı. Onun dışında ince zincirle, zarif küpeler de kullanım alanı oldukça geniştir.

Mini Elbiseler
Dekoltelerin en asili olan sırt dekoltesiyle birleştiği zaman asaletinize seksilik katacak tek elbisedir. Kısa boylular için elbiselerde tercih sırasında ilk seçenekleri olmalıdır mini elbiseler. Stilletolarınızla hem seksi hem de cool görüntünüzle boy gösterin.
Ayakkabı seçiminizde bilekten bağlı veya bantlı modelleri seçmemeye özen gösterin ki bacak boyunuzu kesmesin.

Maksi Elbiseler
Lüksü çağrıştıran modellerdir. Yazın etekleri uçuşan, ince askılı modelleri modası bir türlü tükenmeyen gladyatör sandaletlerle tamamlayarak hem hafif, hem de rahat olursunuz.
Kışın ise düğünlerde veya gecelerde belden oturan derin göğüs dekolteli maksi elbisenizle kırmızı halıda yürüyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Midi Elbiseler
Kadınların en kışkırtıcı elbise modelidir dapdar olanları. Bütün kıvrımlarınızı ortaya koyacak olan bu elbiselerde Herve Leger’ in modellerini tercih ederek Venüs’ü bile kıskandırabilirsiniz.
Hazırlayan Elif Sinem TEZEL

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bilmiyorum ama yani bazı kadınlar gerçekten kendilerini çirkinleştirmek için uğraşıyorlar. nedir bu moda olan herşeyi giymek merakı anlamıyorum ki. tamam bizde modaya bakıyoruz ama her kıyafeti her aykkabıya moda diye giymiyoruzki. insan her zaman kendine yakışanı giymeli bunu anlasınlar artıkk. görüntü kirliliğinden başka bişey değil yaptıkları!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...