14 Haziran 2010 Pazartesi

ŞORTLAR ŞEHRE İNDİ!


Uzun zamandır sınırlarını zorlayan, adım adım yazlıklardan şehre geçen şortlar artık yazında gelmesiyle rahatça giyebileceğimiz bu sezonun en güçlü kıyafeti olmaya aday. Hem kumaş hem de renk çeşitliliğiyle haftanın her günü sokakta, ofiste ya da hafta sonu bile giyilebilecek kadar da iddialı üstelik.

Birkaç tüyo vermek gerekirse, bacaklarınızın daha uzun gözükmesi için topuklu ayakkabı şart. Üstelik her topuklu da olmaz, yuvarlak burunlular tercih sırasında ilk olmalıdırlar. Bunun yanında açık ayakkabılarda olabilir. Uzak durulması gerekenler ise bacak boyunu kestiği için bantlı modellerdir. Şort giyecekseniz son yılların modası Nicole Kidman beyazlığınızdan vazgeçmelisiniz ya da giymemelisiniz. Çünkü hafif bir bronzluk ise mutlaka olması gerekenlerdendir

Sezonun modası militer tarzda olmak isterseniz Mango ve Balmain’ den ilham alabilirsiniz. Bunlar yeterli olmazsa asker yeşili şort, askılı bir atlet ve yeşil ceket işinizi görür derim.

Seksi olmanın yegâne parçalarından olan deri, şortları da sardı. Üzerinizde deri bir şey varsa diğer aksesuarlarınızın çokta önemi olmaz. Çünkü hem asi hem de seksi olmak kolay olur deri ile. Fakat şimdi deri şortlarla artık çok daha kolay.
Eskiden giyinme adabı varken davetlerde tuvalet dışında bir kıyafet giymek söz konusu bile olmazken bugünlerde her şey mubah. Buna şortlarda dâhil. Özellikle şık bir ceketle çok da güzel duruyor.
Şık olmanın mecbur olduğu yerlerden biri olan ofisinizde de şortları abartıya kaçmadan çokta rahat giyebilirsiniz. Takım olara giymek ilk tercih edilenlerden olsa da,  gömlekle de çok hoş gözükebilirsiniz ve ceketler olmazsa olmazlarınızdan. 
Hermes gibi diz boyunda kullanmanızda ağır bir şıklık yaratır.
Ofis demişken Carolina Herrera’ yı görmezden gelemezdim.
Bu yaz sokaklarda da en rahat ve vazgeçilmemiz olacak şortlar. Bir atlet, kısa kollu hırka ve XXL çanta ile hazırız, salının sokaklara.
Kotun ceketi, gömleği, elbisesi kısaca her şeyi bu yaz moda olduğuna göre kot şortları es geçmek olmazdı.
Hafta sonu da en civcivli olanları seçin derim.
 Son olarak bu modanın öncülerinden Kate Moss’u unutmak olmazdı. Blake Lively ‘de şortun hakkını veren ender ünlülerdendir.


By Elif Sinem TEZEL

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...