6 Ocak 2012 Cuma

Bir Zamanlar Stil İkonlarıydılar…



Bir zamanlar, çok da uzun değil birkaç sene önce o yılları silip süpüren stil ikonlarıydılar dünyanın. Her adımları yüz paparazzinin flaşlarını patlatırken birden yok olmaya yüz tuttular. Bunun nedeni asla yerlerini başkalarının alması değil, kendilerinin o yeri teslim etmelerindendi bence. Biri giyinmekten sıkıldı, öbürü çocuk yaptı çekildi, diğeri kokaine bulandı, öteki sevgilisini unutamadı ve sonuncusu içti içti saçmaladı buyurun size eski zaman stil ikonları Katie, Nicole, Mischa, Kate ve Lindsay.

Mischa Barton ile başlayalım; kendisi The O.C ile tamamen meşhur olmadan önce The Six Sense filminde de bir iki sahne koşmuşluğu vardı ama gerçek çıkısını O.C’yle yapmıştı. Ama ün başka ikonluk başka. İkonluğu ise Rachel Zoe’yle arkadaş olması ve en az 10 kilo zayıflamak sonucunda gerçekleşti. Kırmızı halıda Rachel’in da katkısıyla enfes bir geçit sunuyordu.


Sokakta ise salaş şıklığı yansıtmaya çalışsa da bazen saçmaladığı gözden kaçmıyordu. Şimdi ise şişmiş bir şekilde evinde hiç gelmeyecek senaryoları bekliyordur. 


Bir Rachel arkadaşlığı daha, Lindsay Lohan. O zamanlar gerçekten fırtına gibi esiyordu. Gereksiz filmleri bile sevenleri tarafından izleniyordu. Zayıflaması, silikon taktırması hep haberdi. Sokakta salaş, kocaman çantalarıyla skinny pantolonları ya da taytlarıyla umursamaz şıklığın parmak gösterileniydi.


Kırmızı halıda ise hem seksi, hem de şık oluyordu. Onun sonu da geldi şimdi Playboy’a soyunarak kendini küllerinden doğurmaya çalışsa da çok geç kaldı gibime geliyor.


Nicole, Paris’in en iyi arkadaşıydı, küstü, zayıfladı, Rachel ile arkadaş oldu ve bir sokak ikonu daha çıktı meydana. Aslında onun bunların hiçbirine ihtiyacı yoktu. Soyadı yeterli özgünü vermeliydi kendine ama o aklını kullanamadı. Sokakta yine salaş şık koca çantalı ikonlardandı. 


Kırmızı halıların ise isim kontenjanından çağırılanı… Sonra çocuk yaptı çekildi köşesine derken şimdi Halston’da Sarah Jessica Parker’ın yerine geçeceği bekleniyor. Bekleyelim, görelim.


Kate, Orlando Bloom’un en tatlı çift renk gözlü sevgilisi. Defilelerin Front Row’unda hep yer alan sesiz ikon. Sokakta rahat ama her zaman şıktı. Topuklu ayakkabısız pek göremezdik onu.


Kırmızı halıda genelde kısa elbise ve mutlaka sırt dekoltesi kullanırdı.  


En çok Burberry Prorsum defilerinde ne giyeceiğini merak ettiğim yıldız. Orlando bıraktı onu oda kendini gömdü resmen. Burberry olmasa pek göreceğimiz de yok artık. Tam bir ikon olacakken çaba göstermeden yenildi.


Ve Katie… O bu ex ikonların arasında en değerlisi. Öyle ki en samimi arkadaşı Victoria Beckham ona stili konusunda yardım ederken boynuzun kulağı resmen geçtiğine şahit olduk. Biricik Suri’sini bile bu konuda kullanmaktan çekinmedi.Boyfriend jean, kıskanılası çantaları, Jackie Kennedy tarzıyla, ah birde şirin ve her zaman ondan daha şık kızıyla hep dikkat çekiyordu.


Restaurant çıkışı enfes paltolarıyla,

Ya da kırmızı halıdaki şık kıyafetleriyle görmemiz gerekirdi onu. Ama o ne yaptı istediği rol olan Jackie’yi kaptı ve giyinmekten sıkıldı. O kadar sıkıldı ki sonuncusu geçtiğimiz aylarda yapılan Emmy Ödül töreninde gördüğümde neredeyse yerine ben intihar edecektim.

Bir zamanlar stil ikonlarıydılar neyse ki şu an bu durumdan çok uzaktalar. Aslında hepsinin tek ortak noktası bir zamanlar Rachel Zoe ile arkadaş olmaları –ki bu arkadaşlık zamanı ikonlukları tavan yapar- ama küstükten sonraki düşüşleri belki de asıl ikonun Rachel olmasındandır. Kim bilir belki de Rachel yeni av peşindedir ve biz bunu yakında görürüz.

Love,
Sinem

Görseller: people.com, Gossip center, getty images

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...