27 Ekim 2010 Çarşamba

VE LOUIS VUITTON KADINI YARATTI…

Louıs Vuıtton 2010 sonbahar-kış koleksiyonunda kadın olduğumuzu ağır bir dille hatırlattı ve kadını baştan yarattı. Bu yılın koleksiyonunda pantolonlara, mini eteklere, bol rahat elbise niyetine giyilebilen tuniklere, gömleklere, düşükbelli herhangi bir kıyafete, babetlere ya da kaba büyük çantalara yer yok. Bu yıl trenleri yakalamak isteyenler kadın gibi giyinmeyi öğrenecekler. Hatta 1960 kadınları gibi…

Elbiseler kesinlikle belden oturmalı ve bol göğüs dekolteli, kalın askılar, diz altı ve kabarık etekler, sivri burun ayakkabılar, küçük kare çantalar, eldivenler ilk göze çarpanlar.


Dantel elbiseler, alçak topuklar, örgü kazaklar, deri diz altı etekler koleksiyonun diğer parçaları.


Bu yıl ince belliler yılı olacak LV sayesinde. Özelikle uzun kemer takılan elbiseler ve belden oturmalı ceketler pek bir revaçta.
Paltolar ise geçen yılların aksine sade ve eski tarz.


Koleksiyona damgası vuran ilham ise Mad-Men dizisinin 3 dilberi olan; seksi sekreteri Joan Harris, hırslı Peggy Olsen ve mahcup Betty Draper’ından gelmiş. Belden oturmalı zarif elbiseler Betty’e, ceketler ve etekler Peggy’e ve bol göğüs dekolteli elbiseler kesinlikle Joan’a gidiyor.





Bir Mad-Men aşığı olarak ben koleksiyona bayıldım, karar sizin bu senenin fark edilen kadınlarından olmak mı, herkesin bir örnek giyindiği yeni nesil kadınlarından olmak mı? Sezonun bütün meselesi bu derim…

By Elif Sinem TEZEL

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...